C61 Cruiser!

Den siste modellen i C61 serien til Askeladden er ikke et dumt valg om du ser etter en ny landstedsbåt med mulighet for overnatting.

Askeladden har imponert med det nye skroget til C61 serien. I en tidligere reportasje lot Båtsans seg overvelde over kjøreegenskaper og komforten ombord.

Denne gang var det C61 Cruiser som skulle prøves, og den skuffet overhode ikke, kanskje imponerte den enda litt mer. Litt på grunn av vekten, samt kabinen, som medfører at man får en enda mer stillegående og komfortabel båt.

Som vi fortalte sist, er det noe veldig robust over båten, samtidig som de nye designlinjene treffet maks i daycruiser segmentet.

Salgsavdelingen, Båtens Beste tok oss ut i Bjørnefjorden i frisk vind, og bra ruskete sjø. Her fikk vi virkelig kjenne på styrken i skroget og hvordan den ”parerte” sjøen på en flott måte. Vi kan være enig med produsenten som sier at det er deres beste skrog noensinne.

Men oppi alt dette er det en solskinnsbåt som stort sett brukes i fint vær, og da glider den perfekt over sjøen. Kommer litt regn spiller det ingen rolle. Kalesjen har bøylene skult på en praktisk måte, og er lett å ta på, samt dekker hele den store cockpiten.

I cockpiten er en god sittegruppe med bord, som kan transformeres enkelt til en solseng og i forkabinen er det soveplass til 2, som også rommer et toalett.

Førerposisjon er oversiktlig og du sitter godt skjermet bak vindskjermen i en solid stol. Med en Suzuki 200 HK utenbordsmotor, kan du nå toppfart på 42 knop.

Askeladden har med denne serien allerede tatt et godt grep igjen på småbåtmarkedet, og vi ser frem til å følge utviklingen videre.

Tekniske data:

Designkategori: C
Lengde: 6,10 m
Bredde: 2,25 m
Vekt 1100 kg
Drivstofftank: 140 l
Personer: 6
Motor: 115 - 200 hk
Motorstamme lang
Fartspotensiale: 42 knop

Pris starter fra kr 409 400,-