Giramar introduserer nytt båtmerke i Norge!

Båtprodusenten Rhéa Marine bygger sine båtmodeller på Biscayakysten i Frankrike og i første omgang satser Giramar på modellen Timonier og Open. Begge med den typiske skrogformen til de lokale kystfiskebåtene.

Vi falt for båtene til den Franske produsenten for over 3 år siden forteller Harald Korn til Baatsans.no. Det er noe spesielt og veldig tradisjonelt over disse båtene. Samtidig vet vi at det er meget gode sjøbåter, som vi allerede har fått testet. Vi regner med å få de første båtene til ”Båter i Sjøen”, men siden vi lanserte at vi har tatt inn merket, har vi allerede sendt ut 3 tilbud til kunder som har vist interesse.

Av den lukkete varianten er det spesielt Timonier 730 vi har tro på. Det er en allsidig tur- og fiskebåt som kan leveres med påhengsmotor eller dieselmotor fra Nanni.  Timonier kommer i 4 modeller fra 24 til 36 fot. Timonier 730 er 26 fot og med en diesel fra Nanni  (en marinisert Toyota) på 200 hk får du en toppfart på 22 knop og marsjer på 7-8 knop. Startpris er da på rundt kr 850 000,- 

Open varianten er mer en typisk landstedsbåt, foreller Korn, og den er basert på samme skrog som Timonier. Open serien leveres med eller uten frontkabin og med utenbordsmotorer eller vannjet. Den kommer i 5 modeller fra 23 til 35 fot.

 Rhéa bygger båter som tåler den sjøen vi opplever i egne farvann langs hele Norges kyst. Lokal produksjon, tett og personlig oppfølging på kvalitet, sans for godt håndverk samt lange tradisjoner som båtbyggere er det som kjennetegner dette verftet, i følge Korn. Han forteller videre at verftet har hatt en periode de outsourcet produksjonen til Tyrkia, men at de nå har tatt den tilbake til Frankrike.

Den tredje serien de produserer er av typen trawler.  Den tar vi ikke inn i første omgang, men kommer det henvendelser på den er det klart vi kan levere også den. Rhea Trawler var litt av årsaken til at vi ble oppmerksom på båtmerket i første omgang, et marked vi har hatt stor tro på og fremdeles har.. Selv om vi har erfart at det ikke har slått helt til enda.

Båtene er godt mottatt i Sverige som nylig tok inn merket, spesielt i området rundt Smøgen, så nå er vi spent på hvordan det vil bli mottatt i Norge, avslutter Korn.

Hele rangen fra Rhea Marin kan ses her