Flytende båtmesse i Finland

I Båthavnen på Drumsö denne helgen innledes sensommerens første flytende båtmesse i Skandinavia, så følger de i tur og orden utover høsten.

Vi har fått statusrapport og bilder fra Norboats Leif Bergaas, som har tatt turen til våre naboer i Nord. Han forteller at Finsk båtbransje har en oppgang på 8 % i først halvår. I Finland er båter registrerte, slik at man får eksakte statistikker på hvordan bransjen er. Bergaas antar at to fine somre på rad har vært med på å gi en fin økning.
 
Messen på Drumsö er i omfang nesten som Båter i Sjøen, som skal arrangeres i September, på Aker Brygge. Totalt 260 båter og 155 utstillere  HSK klubbhavn, og mulighet for prøvekjøring gjelder hele helgen. Flere gode foredragsholdere, god mat og drikke, er også tilgjengelig, samt daglig oppvisning på sjøen med ulike vannsportaktiviteter.
 
Blant nyhetene finner du den Danske luksus seilbåten X49 (15m), Beneteaus minste seilbåt Oceanis 30.1. Messens største båter er Prestige 520 Fly, Targa 46, Galeon 500 Fly og Princess S78. Fra Norge er Askeladden, Nordkapp og Marex representert. Samt et av høydepunktene på sjøen, en Princess R35, med 430 hk V8 Volvo Penta. Med den oppnår du en fart på nesten 50 knop.
 
For å få vite mer om messen kan du besøke nettsiden deres her. UIVA- Flytande
 
Se bildeserie på toppen fra messen