65 fots "Lexus" på sjøen!

For å gjøre visjon til virkelighet, ble det inngått et samarbeid med Amerikanske Marquis-Larson Boat Group, som skal bygge, selge og stå for service av luksusyachten- Lexus LY 650. Nå er båten avduket og kommer i salg mot slutten av 2019.

- Å bygge fantastiske biler er noe Lexus ubønnhørlig etterstreber. Nylige eksempler inkluderer blant annet de håndlagde dørtrekkene i LS500 og den komplekse lakkeringsprosessen, inspirert av morpho-sommerfuglen, som resulterer i den blåeste av blåfarger, Structural blue. 
 
Lexus’ liker å fremme merkevarens deres også utenfor bilverden. Det vises nå også i den maritime verden.  De vurderer fortløpende hva som faktisk utgjør en luksus-opplevelse, og har, som et resultat av dette, begitt seg inn i mat-, design- og filmverdenen med flere, som byr på alternative måter å oppleve Lexus på. 
 
Når Lexus tar til vannet med en yacht, er det takket være den visjonære internasjonale presidenten til Lexus, Yoshihiro Sawa. Yachten er det nyeste eksempelet hvor man tar i bruk Lexus’ designspråk, L-finesse, anvendt utover bilverdenen. Produksjonsmodellen LY 650 plukker opp tråden fra det iøynefallende konseptet Lexus Sport Yacht.
 
Oppmuntret av den gode mottagelsen konseptet Lexus Sport Yacht fikk, gikk visepresident Shigeki Tomoyama i bresjen for å skape en «drømmelignende visjon av luksuslivsstil; der Lexus-yachten tar potensialet til Lexus-mobilitet til sjøen». 
 
For å gjøre visjon til virkelighet, ble det inngått et samarbeid med Marquis-Larson Boat Group, som skal bygge, selge og stå for service av yachten. De ble valgt både på bakgrunn av deres omfattende erfaring med skreddersydde båtprosjekter, og på bakgrunn av jobben de gjorde med å ta Lexus Sport Yacht fra konsept til realitet.
 
Marquis-Larson er hjemmehørende i Pulaski i Wisconsin, Amerika. Med deres blanding av håndverk, moderne teknologi og inspirerende design, komplementerer de Lexus’ velkjente arv fra Takumi-håndverkere, som er de ypperste på sine respektive felter, forteller bilprodusenten. Marquis-Larsons tradisjon for håndverk ivaretas av deres båtbyggere, mange av dem mestere med mer enn 30 års fartstid i selskapet.
 
LY 650e er 65 fot og 5,8 m bred.
Den første ferdigstilte Lexus LY 650 forventes å være klar i andre halvdel av 2019, og vil få sin globale debut sent på året, forteller Lexus på sin hjemmeside.