2019-08-26-cf2ccc8a46949c8fcf49f5e38a347ba00cdf73ad Fulltegnet, og mye stort vil bli presentert... (bilde fra 2018)

Skandinavias største flytende båtmesse skulle gjerne hatt større plass i Oslo

En uke før Skandinavias største båtmesse åpner i Oslo er det klart at over 300 store og små båter legges ved bryggen på Aker Brygge

 – Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Årets båtmesse blir en av de største som noen gang har vært arrangert i Oslo, og nok en sommer med flott vær har gjort at båtinteressen er stor.

-På Båter i Sjøen vil publikum få presentert over 300 båter fra 80 ulike utstillere. I tillegg vil det være 50 utstillertelt med maritimt utstyr, elektronikk og mye mer. Blir det godt vær så blir dette en skikkelig folkefest for båtfolket, sier Leif Bergaas.

Båtene blir større
Fortsatt er det båter mellom 4-9 meter som er flest i antall, men i år blir det også mange store luksusbåter å oppleve. En av de store produsentene i luksus segmentet har i år valgt å legge verdenspremieren til Oslo.
 
Vi ser at folk vil ha større båter både når det gjelder motorbåter og seilbåter. Før var en seilbåt på 39 fot en stor båt, på årets messe er den største seilbåten på hele 57 fot, sier Leif Bergaas.
 
Sjøens Tesla
I år har får publikum også presentert flere elbåter. Aldri før har det vært solgt flere elbiler i Norge. I bransjen diskuteres det når en slik utvikling vil komme innen båter.
-
Vi er helt i starten på elektrifiseringen av båtparken, men vi vil på årets messe få presentert
flere spennende elbåter som vil kunne vise vei i utviklingen videre. Kanskje vi om ikke lenge
vil få se sjøens Tesla, sier Leif Bergaas.