2019-09-02-14bc503a6067d96b6edcf0fe0be870931ebb0f1f Heitmann Marin er forhandleren som stiller ut Q30

Sjøens svar på Tesla presenteres i Oslo?

På Skandinavias største flytende båtmesse i Oslo 5 – 8 september vil publikum for alvor få se og oppleve helt nye el båter.

– Vi ser at elektrifiseringen er på vei inn i båtbransjen. Kanskje er det som kommer til å bli sjøens svar på Tesla,  en av båtene som stilles ut på Aker Brygge, sier Leif Bergaas daglig leder i Norboat - Båtbransjeforbundet i Norge.
 
Aldri før har det vært solgt flere elbiler i Norge enn nå. I båtbransjen diskuteres det når man vil oppleve en slik utvikling innen båter og motorer. 
 
-I Norge har vi snart 1 million fritidsbåter og vi er helt i starten av elektrifiseringen av båtparken. For å få volum i dette segmentet er vi helt avhengige av at de internasjonale båt og motorprodusentene løser både motor og ikke minst batteriutfordringer, sier Leif Bergaas. 
 
En av produsentene som har laget en helelektrisk motorbåt er finske Q-Yachts. Båten har en rekkevidde på hele 60 nautiske mil (nær 120 km) i 6 knop. Max fart er 15 knop, men da reduseres rekkevidden til 20 nautiske mil. Alt teknisk styres via en app på i Pad. 
 
-Dette er en spennende nyhet i bransjen. Uten motor med fossilt brennstoff forsvinner støyen, og båten kan lades på vanlig landstrøm. – Vi vil i årene som kommer se mange slike nyheter sier Leif Bergaas. 
 
Heitmann Marin er forhandleren som stiller ut Q30. Båtforhandleren har allerede lang erfaring med lavutslippsbåter, da Heitmann Marin er en av Norges ledende firmaer innen seilbåter. 
-Vi ser at elektriske motorbåter kommer i full fart, og vi har valgt å hive oss på bølgen med denne finske nyheten, sier Peter Heitmann i en pressemelding fra Norboat.